topbar
fejlec01

foetel Rozmaringos báránysült gombás lecsóval

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg bárány karajfilé

60 dkg burgonya

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1cs. petrezselyemzöld

3 szál friss rozmaring

2 db paradicsom

3 db zöldpaprika

20 dkg gombafej

2 dl olívaolaj

1 dkg őrölt kalocsai pirospaprika

szemes bors, só

 

Elkészítési mód:

A bárány karajfilét jól besózzuk, olívaolajjal bekenjük, lábasba rakjuk, körbe kérget pirítunk. A darabolt fokhagymát, a rozmaringot, a szemes borsot és a petrezselyemzöldet hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára pároljuk. A karajt kivesszük, a levet leszűrjük és félrerakjuk. A burgonyát enyhén sós vízben egészben megfőzzük. A húst és a burgonyát tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (Javaslat: sütés közben a báránykarajt a félretett húslével locsolgassuk.) Menet közben a kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát és a gombafejeket, zsírjára sütjük, belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, őrölt pirospaprikával meghintjük, sóval ízesítjük és készre főzzük. Köretként tálaljuk a báránykaraj mellé. Újhagymával, rozmaringgal, finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben