topbar
fejlec01

foetel Kacsamell narancskrémmel jázminrizzsel

 

 Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db kacsamell

8 levél bazsalikom

30 dkg jázminrizs

 

Elkészítési mód:

A tisztított kacsamellet sóval jól bedörzsöljük, és egyenként bazsalikomlevéllel alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, 1 dl vízzel meglocsoljuk, és 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Azután a húst kicsomagoljuk és aranybarnára sütjük. Közben a jól átmosott jázminrizst 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A húst 3 felé szeleteljük, jázminrizzsel és narancskrémmel kínáljuk.


Narancskrém:

4 db narancs

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

2 cs. vaníliás cukor

2 dkg vaj

1 csipet só


Elkészítési mód:

A héjától megtisztított, kockákra vágott narancsot vajon megpároljuk. Szegfűszeggel, vaníliás cukorral és sóval ízesítjük, majd turmixgéppel krémesítjük. Tetszés szerint üvegpohárban tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben