Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg kacsacomb
50 dkg kacsamell
50 dkg alma
50 dkg körte
30 dkg szilva
5 dkg cukor
30 dkg koktélparadicsom
2 db kápia paprika
1 cs. retek
1 cs. kapor
1 cs. petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
só
Elkészítési mód:
A kacsahúst megtisztítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a kaprot és a zúzott fokhagymát, majd egy forralás után lassú tűzön 1 órán keresztül pároljuk. Hagyjuk kihűlni, aztán 2 napra hűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük a pácléből, lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és 180 ⁰C-on ropogósra sütjük. Közben a cukrot felhevítjük, belerakjuk a felkarikázott gyümölcsöket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd egy forralás után leszűrjük, és köretként tálaljuk a hús mellé a zöldségekkel együtt.