topbar
fejlec01

foetel Ropogós kacsasült karamellizált gyümölcsökkel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg kacsacomb

50 dkg kacsamell

50 dkg alma

50 dkg körte

30 dkg szilva

5 dkg cukor

30 dkg koktélparadicsom

2 db kápia paprika

1 cs. retek

1 cs. kapor

1 cs. petrezselyemzöld

3 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

Elkészítési mód:

A kacsahúst megtisztítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a kaprot és a zúzott fokhagymát, majd egy forralás után lassú tűzön 1 órán keresztül pároljuk. Hagyjuk kihűlni, aztán 2 napra hűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük a pácléből, lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és 180 ⁰C-on ropogósra sütjük. Közben a cukrot felhevítjük, belerakjuk a felkarikázott gyümölcsöket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd egy forralás után leszűrjük, és köretként tálaljuk a hús mellé a zöldségekkel együtt.
 

 

 

 
topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben