Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg csirkemellfilé
1 db ananász
2 dl ananászlé
5 dkg vaj
1 ek. liszt
só
Elkészítési mód:
A csirkemellet felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, lisztbe mártjuk és vajban megpirítjuk. Az ananászt héjától megtisztítjuk, a közepét kiszúrjuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a húshoz, felöntjük az ananászlével, azután egy forralás után rösztivel és koktélparadicsommal tálaljuk.
Röszti
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A héjától megtisztított burgonyát, enyhén sós vízben, egészben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk. Összekeverjük a lereszelt burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.