topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg szürkemarha lábszár
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 db tv paprika
2 db paradicsom
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
40 dkg burgonya
1 csomó petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
5 dkg mangalicazsír
1 db tojás
2 ek. liszt
2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
1 kk. őrölt kömény
só, bors

 

Elkészítési mód:
A szürkemarha lábszárat, a szalonnát, a hagymát, a tv paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a tv paprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára pörköljük, meghintjük kalocsai őrölt paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadék pótlással a húst félpuhára főzzük azaz egy finom pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 l vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. A tojást és a lisztet összekeverjük, sóval ízesítjük és a tésztát evőkanállal beleszaggatjuk a forrásba lévő levesbe. Forrón tálaljuk, aki szereti csípős paprikával erőt adhat neki.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben