Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg marhacomb
5 db sárgarépa
5 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
só, egész szemes bors
10 dkg eperlevél
Elkészítési mód:
A marhacombot jól átmossuk, egészbe egy fazékba tesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a vizet leöntjük róla. A tisztított zöldségeket hozzáadjuk, felöntjük 1 l vízzel, sóval, szemes borssal ízesítjük, azután felforraljuk és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Menet közben az eperlevelet kifőzzük. A levest leszűrjük, a húst kockákra vágjuk és forrón eperlevéllel tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.