topbar
fejlec01

leves Szürkemarha húsleves zöldségekkel és eperlevéllel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg marhacomb
5 db sárgarépa
5 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
só, egész szemes bors
10 dkg eperlevél

 

Elkészítési mód:
A marhacombot jól átmossuk, egészbe egy fazékba tesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a vizet leöntjük róla. A tisztított zöldségeket hozzáadjuk, felöntjük 1 l vízzel, sóval, szemes borssal ízesítjük, azután felforraljuk és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Menet közben az eperlevelet kifőzzük. A levest leszűrjük, a húst kockákra vágjuk és forrón eperlevéllel tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben