Hozzávalók:
(4 személyre)
20 dkg szeder
20 dkg ribizli
20 dkg málna
10 dkg cukor
1 dl tejföl
1 ek. liszt
2 db tojás
egy csipet só
Elkészítési mód:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, 2 dl vízzel felöntjük, kb. 10-15 percig főzzük, azután botmixerrel turmixoljuk. Beízesítjük cukorral és egy csipet sóval. 6 dl vízzel felöntjük, felforraljuk és simára kevert lisztes tejföllel behabarjuk. A tojásokat felütjük, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez és simára keverjük. Menet közben két evőkanál cukorból és a tojásfehérjéből kemény habot készítünk, azután kanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Lehűtve, hidegen fogyasztjuk. Tálalásnál mentalevéllel díszítjük.