topbar
fejlec01

 

leves Pikáns leves

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg sertés szűzérme
10 dkg vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
5 dkg sertészsír
2 dkg őrölt édesnemes paprika
10 dkg lecsó
20 dkg zöldborsó (mirelit)
1 pohár tejföl
2 dkg liszt
0,5 dl citromlé
10 dkg citrom
1 cs. petrezselyemzöld
só, bors

 

Elkészítési mód:

A hagymát, a húst kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön kész pörköltet főzünk. A pörköltet felöntjük 8 dl vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, felforraljuk, majd simára kevert tejfölös liszttel behabarjuk. Citromlével ízesítjük és krémesre főzzük. Citromkarikákkal, petrezselyemzölddel díszítve, tejföllel meglocsolva forrón tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben