topbar
fejlec01

leves Pikáns leves Ádi módra

Hozzávalók:
(4 személyre)(450 kcal/fő)

20 dkg borjúcomb
5 dkg mangalicazsír
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg lecsó
1 gerezd fokhagyma
4 db tojás
10 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
5 dkg liszt
2 dkg őrölt pirospaprika
1 cs. petrezselyemzöld
1 db citrom
1 dl citromlé
só, bors

Elkészítési mód:

A kockázott hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön pörköltet főzünk. A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és felkarikázzuk. A pörköltet felöntjük 1 l alaplével, beletesszük a zöldborsót, felforraljuk, majd simára kevert tejfölös liszttel behabarjuk. Citromlével ízesítjük és krémesre főzzük. A levesestálba beletesszük a felszeletelt tojásokat, rámerjük a forró levest. Citromkarikával, tejföllel és finomra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben