Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg sertés szűzérme
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg tv paprika
20 dkg paradicsom
40 dkg burgonya
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
20 dkg gyulai kolbász
1 csomó petrezselyemzöld
0,05 l olaj
5 dkg tarhonya
1 kk. őrölt pirospaprika
só, bors
Elkészítési mód:
A húst, a hagymát, a paprikát, a héjától megtisztított paradicsomot, a burgonyát, a zöldségeket kockákra, a kolbászt karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk és az olajon megpirított tarhonyához adjuk. Megszórjuk őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük, állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük, felöntjük 1 liter vízzel, egy forralás után, lassú tűzön készre főzzük.