topbar
fejlec01

leves Gyöngytyúk húsleves

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (280 kcal)

80 dkg gyöngytyúk
20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg zeller
1 cs. zellerzöld
15 dkg zöldborsó
1 cs. petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg csigatészta
só, szemes bors

 

Elkészítési mód:
A jól megtisztított gyöngytyúkot átmossuk, nagyobb fazékba beletesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a gyöngytyúkot, újból felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket a zöldborsó kivételével. Egy forralás után sóval, szemes borssal ízesítjük, lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 óra alatt puhára főzzük, azután leszűrjük. A főtt zöldségeket és a húst összevágjuk, a menet közben kifőzött csigatésztával, a zöldborsóval együtt tálkába rakjuk, majd forró levessel felöntjük. Finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintve kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben