topbar
fejlec01

leves Erőleves palacsintametélttel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 dl paradicsompüré

2 db tojásfehérje

30 dkg darált marhahús

10 dkg sárgrépa

10 dkg petrezselyemgyökér

1 db kis fej zeller zöldjével

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

gyömbér, bors, só

 

Elkészítési mód:

A paradicsompürét simára keverjük a tojásfehérjével, majd fazékba tesszük és hozzáadjuk a darált marhahúst. Állandó kevergetés mellett, fokozatosan felöntjük 1 l vízzel, azt követően beletesszük a tisztított zöldségeket, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. Egy forralás után 5 órán keresztül, lassú tűzön készre főzzük, majd átszűrjük. Palacsintametélttel forrón tálaljuk.

 

Palacsintametélt
Hozzávalók:
(4 személyre)

1 db tojás

6 dkg liszt

1 dl szódavíz

olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 mp-ig, a másik felét 25 mp-ig sütjük. Metéltre vágva tálaljuk a leves betétjeként.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben