Hozzávalók:
(4 személyre)
1 dl paradicsompüré
2 db tojásfehérje
30 dkg darált marhahús
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1 db kis fej zeller zöldjével
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
gyömbér, bors, só
Elkészítési mód:
A paradicsompürét simára keverjük a tojásfehérjével, majd fazékba tesszük és hozzáadjuk a darált marhahúst. Állandó kevergetés mellett, fokozatosan felöntjük 1 l vízzel, azt követően beletesszük a tisztított zöldségeket, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. Egy forralás után 5 órán keresztül, lassú tűzön készre főzzük, majd átszűrjük. Palacsintametélttel forrón tálaljuk.
Palacsintametélt
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 db tojás
6 dkg liszt
1 dl szódavíz
olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 mp-ig, a másik felét 25 mp-ig sütjük. Metéltre vágva tálaljuk a leves betétjeként.