Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg fácán
0,2 kg sárgarépa
0,2 kg petrezselyemgyökér
0,15 kg zeller
1 cs. zellerzöld
0,15 kg zöldborsó
1 cs. petrezselyemzöld
0,1 kg vöröshagyma
0,01 kg fokhagyma
0,15 kg csigatészta
só, szemes bors
Elkészítési mód:
A jól megtisztított fácánt átmossuk, beletesszük egy nagyobb fazékba, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a fácánt, újból felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket a zöldborsó kivételével, egy forralás után sóval, szemes borssal ízesítjük, lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 óra alatt puhára főzzük, azután leszűrjük. A főtt zöldségeket és a húst összevágjuk, a menet közben kifőzött csigatésztával, a zöldborsóval együtt tálkába rakjuk, majd forró levessel felöntjük. Finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintve kínáljuk.