topbar
fejlec01

leves Fácánleves húsával zöldségekkel csigatésztával

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg fácán

0,2 kg sárgarépa

0,2 kg petrezselyemgyökér

0,15 kg zeller

1 cs. zellerzöld

0,15 kg zöldborsó

1 cs. petrezselyemzöld

0,1 kg vöröshagyma

0,01 kg fokhagyma

0,15 kg csigatészta

só, szemes bors


Elkészítési mód:

A jól megtisztított fácánt átmossuk, beletesszük egy nagyobb fazékba, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a fácánt, újból felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket a zöldborsó kivételével, egy forralás után sóval, szemes borssal ízesítjük, lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 óra alatt puhára főzzük, azután leszűrjük. A főtt zöldségeket és a húst összevágjuk, a menet közben kifőzött csigatésztával, a zöldborsóval együtt tálkába rakjuk, majd forró levessel felöntjük. Finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintve kínáljuk.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben