topbar
fejlec01

leves Pulyka húsleves csigatésztával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg pulykanyak

1 csomag sárgarépa

1 csomag petrezselyemgyökér

1 db vöröshagyma

fél zellergumó

2 gerezd fokhagyma

só, vegeta, pár szem fekete bors

20 dkg csigatészta

 

Elkészítési mód:

A pulykanyakat bő vízben átmossuk és feltesszük főzni, első forrásig, majd kiszedjük a húsokat és kiöblítjük a fazekat. Újra feltesszük főni 2 l vízbe. Amikor a víz felforrt bezöldségeljük, sóval, vegetával ízesítjük, hozzáteszünk pár szem fekete egész borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 2, 5 órán keresztül főzzük. Menet közben a csigatésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A kész aranysárga forró levest leszűrjük és a csigatésztával leveses tálba tálaljuk. A hús és a zöldségeket külön tálon kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben