topbar
fejlec01

leves ribizlikrémleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg ribizli

1 dl tej

1 ek. liszt

2 dkg vaj

2 ek. cukor

1 kk. őrölt szegfűszeg

egy csipet só


Elkészítési mód:

Az ribizlit megmossuk, egy edénybe beletesszük, krémesre turmixoljuk, majd 6 dl vízzel felöntjük, egy csipet sóval, cukorral, szegfűszeggel ízesítjük. Közben vajon felhevítjük a lisztet, tejjel felöntjük, krémesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, majd készre főzzük. Hagyjuk kihűlni, fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk, ribizkével díszítjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben