topbar
fejlec01

Birsalmaleves

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg birsalma

1 dl tejföl

2 ek. liszt

1 dl tej

5 dkg cukor

3 t.vaníliáscukor

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 kk. fahéj

1 csipet só

Elkészítési mód:

A birsalmáról a bolyhokat szárazon ledörzsöljük. Jól megmossuk, azután félbe vágjuk, majd a magházát kivágjuk. Vékonyra szeleteljük és egy lábasba rakjuk. 8 dl vízzel felöntjük. Őrölt fahéjjal, szegfűszeggel illatosítjuk, majd a cukrokkal és egy csipet sóval ízesítjük. Puhára főzzük, azután beleöntjük a tejet és felforraljuk. A simára kevert liszttel és tejföllel behabarjuk és bársonyosra főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk. Hidegen tálaljuk.
   

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben