topbar
fejlec01

leves Birkagulyás

 

Hozzávalók:
(4 személyre):

40 dkg birkacomb

5 dkg mangalicazsír

1 kis fej vöröshagyma

10 dkg lecsó

1 gerezd fokhagyma

2 db tojás

1 szál répa

1 szál petrezselyemgyökér

50 dkg burgonya

4 dkg liszt

3 dkg őrölt pirospaprika

1 cs. petrezselyemzöld

só, bors

Elkészítési mód:

A hagymát, a faggyútól megtisztított húst, a zöldségeket, a héjától megtisztított burgonyát kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön pörköltet készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, a burgonyát, majd egy forralás után kanállal beleszaggatjuk a lisztből és tojásból kikevert, sóval ízesített tésztát, és készre főzzük. Paprikával díszítve, forrón tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben