Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg zöldborsó (mirelit)
1 db kis fej vöröshagyma
3 dkg vaj
1 kk. Vegeta
só
Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával, sóval ízesítjük. 8-10 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük.
Rákhúsos túrós derelye
Hozzávalók:
(4 személyre)
5 dkg garnélarák
10 dkg túró
15 dkg liszt
5 dkg vaj
2 ek. tejföl
1 kis fej vöröshagyma
½ dl víz (amennyit gyúrás közbe felvesz)
1 kk. ecet
bors
egy csipet só
Elkészítési mód:
A lisztet, a tejföllel, az ecettel összegyúrjuk, és egy csipet sóval ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal vékonyan bekenjük, majd összehajtogatjuk, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. Hűtőben pihentetjük. A finomra vágott vöröshagymát, a garnélákat 1 dkg vajon megpároljuk, a túróval összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát ismét kinyújtjuk, és derelyevágóval 8x8 cm-es kockára szeleteljük, és a tészta közepébe rakjuk a ragut, azután szalvétára hajtjuk. 240 °C-os fokos előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük. A krémlevessel együtt tálaljuk.