Hozzávalók
(4 személyre)
40 dkg érett paradicsom
2 db zöldpaprika
1 db uborka
1 db cukkini
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db citrom leve
4 levél citromfű
1 cs. petrezselyemzöldje
4 levél bazsalikom
2 ek. olívaolaj
só
Elkészítési mód:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, majd a héját lehúzzuk. A zöldpaprikát, az uborkát, a cukkinit, a hagymát apró kockákra, a fokhagymát karikákra, a bazsalikomot és a citromfüvet finomra vágjuk. A zöldségekből 1-1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a citrom levét, az olívaolajat, a friss fűszereket, sóval ízesítjük, felöntjük 8 dl jéghideg vízzel, majd krémesítjük, lefedjük, és hűtőben pihentetjük. Tálaláskor a félretett zöldségekkel és pirított zsemlekockákkal kínáljuk.