Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg füstölt sonka
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2 g. fokhagyma
1 db sárgarépa
30 dkg burgonya
2 dl tejföl
3 dkg liszt
1 db citrom leve
friss bazsalikom (ízlés szerint)
só, bors
Elkészítési mód:
A vöröshagymát apróra, a sárgarépát és a fokhagymát karikákra, a bazsalikomot finomra, a kolozsvári szalonnát, a sonkát és a burgonyát kockákra vágjuk. A szalonnát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük, majd a burgonyát, a bazsalikomot valamint a fokhagymát és zsírjára sütjük. Felöntjük 1,2 l vízzel, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, ezt követően beletesszük a sonkát. Liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, egy forralás után forrón tálaljuk.