topbar
fejlec01

leves Füstölt sonkás citromos raguleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg füstölt sonka
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2 g. fokhagyma
1 db sárgarépa
30 dkg burgonya
2 dl tejföl
3 dkg liszt
1 db citrom leve
friss bazsalikom (ízlés szerint)
só, bors

Elkészítési mód:

A vöröshagymát apróra, a sárgarépát és a fokhagymát karikákra, a bazsalikomot finomra, a kolozsvári szalonnát, a sonkát és a burgonyát kockákra vágjuk. A szalonnát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük, majd a burgonyát, a bazsalikomot valamint a fokhagymát és zsírjára sütjük. Felöntjük 1,2 l vízzel, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, ezt követően beletesszük a sonkát. Liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, egy forralás után forrón tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben