topbar
fejlec01

leves Áfonyakrémleves mentával

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg áfonya (mirelit)

2 dkg vaj

1 dl tejszín

1 tojássárgája

5 mentalevél

2 cs. vaníliás cukor

1 ek. kristálycukor

1 tk. őrölt szegfűszeg

egy csipet só

Elkészítési mód:

Az áfonyát vajon kiengedjük, botmixerrel krémesítjük, a cukrokkal, a finomra vágott mentával, őrölt szegfűszeggel és sóval ízesítjük. Felöntjük 2 dl vízzel, és egy forralás után a tejszínnel simára kevert tojássárgájával dúsítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd mentalevéllel díszítve szervírozzuk.
 

 
topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben