Hozzávalók:
(4 személyre):
60 dkg marhalábszár
50 dkg burgonya
1 szál petrezselyemgyökér
1 szál répa
1 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg mangalicazsír
10 dkg lecsó
2 db tojás
4 dkg liszt
3 dkg őrölt pirospaprika
só, bors, őrölt kömény
Elkészítési mód:
A hagymát, a húst, a zöldségeket és a burgonyát kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön puhára főzve egy tartalmas pörköltet készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, a burgonyát, majd egy forralás után kanállal beleszaggatjuk a lisztből és tojásból kikevert, sóval ízesített tésztát, és készre főzzük. Forrón tálaljuk.