topbar
fejlec01

Alföldi Gulyás

Hozzávalók:
(4 személyre):


60 dkg marhalábszár
50 dkg burgonya
1 szál petrezselyemgyökér
1 szál répa
1 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg mangalicazsír
10 dkg lecsó
2 db tojás
4 dkg liszt
3 dkg őrölt pirospaprika
só, bors, őrölt kömény


Elkészítési mód:
A hagymát, a húst, a zöldségeket és a burgonyát kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön puhára főzve egy tartalmas pörköltet készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, a burgonyát, majd egy forralás után kanállal beleszaggatjuk a lisztből és tojásból kikevert, sóval ízesített tésztát, és készre főzzük. Forrón tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben