Hozzávalók:
(4 személyre)
20 dkg csirkemellfilé
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
2 ek. olívaolaj
1 cs. petrezselyemzöldje
1 db tojás
2 ek. liszt
só
Elkészítési mód:
A csirkemellet, a zöldségeket és a gombát kockákra, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Olívaolajon a hozzávalókat megdinszteljük, a tojás és a liszt kivételével, sóval ízesítjük, 8 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, majd lassú tűzön készre főzzük. Menet közben a lisztből és a tojásból kemény tésztát gyúrunk azután belecsipkedjük a forrásban lévő levesbe. Forrón tálaljuk, petrezselyemzölddel meghintjük.