topbar
fejlec01

leves Sárgabarack krémleves

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg sárgabarack

1 dl tejszín

1 db tojássárgája

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 kk. fahéj

2 t. vaníliás cukor

1 ek. cukor

egy csipet só

 

Elkészítési mód:

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és egy lábasba rakjuk, majd 8 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a csipet sót és a cukrokat. Szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk. 10 percig főzzük, majd botmixerrel krémesítjük, hozzáadjuk a tojás sárgájával simára kevert tejszínt. Egy forralás után hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, a tetejét mentalevéllel és sárgabarackkal díszítjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben