topbar
fejlec01

leves Kapros tejfölös tökleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg gyalult tök
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
1 ek. ecet
1 ek. olaj

Elkészítési mód:
Olajon zsemlebarnára pirítjuk a lisztet, egy pillanatra a tűzről levesszük, beleszórjuk az őrölt paprikát és a finomra vágott kaprot, valamint a zúzott fokhagymát. Összekeverjük, felöntjük 1dl vízzel, visszarakjuk a tűzre és bársonyos rántást készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, belerakjuk a gyalult tököt, sóval, ecettel ízesítjük. Kb.10-15 perc alatt készre főzzük. A tejfölt simára keverjük, majd hozzáadjuk a forró leveshez.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben