topbar
fejlec01

desszert Vaníliás kuglóf tokajiban érlelt almaraguval

Hozzávalók: (10 személyre)

40 dkg liszt

25 dkg cukor

50 dkg alma

5 tojás

½ dl tej

2 dl olaj

1 cs. vaníliás cukor

2 dl langyos víz

1 cs. sütőpor

 

Elkészítési mód:

A tojássárgákat a cukorral, a vízzel, a tejjel és az olajjal botmixerrel turmixszoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába, majd kivajazott, lisztes kuglófformába öntjük a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.


Almaragu
Hozzávalók: (10 személyre)

60 dkg alma

2 dl 5 puttonyos tokaji aszú

1 kk. fahéj

1 ek. olaj

1 ek. cukor


Elkészítési mód:

Az almát héjától, belsejétől megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy tálba rajuk, meghintjük fahéjjal és felöntjük az aszúval. 4 órán keresztül hűtőben érleljük. Egy serpenyőben olajon a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntjük a borban pácolt almát levével. kb. 10-15 percig forraljuk, majd a kuglóf mellé tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben