topbar
fejlec01

desszert Vaníliás diós mignon

Hozzávalók: (10 személyre)
Piskóta:

4 db tojás

15 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 t. sütőpor

 

Elkészítési mód:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Azután összekeverjük a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük, és 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

 

Töltelékhez:

2 dl tej

5 dkg cukor

5 dkg liszt

8 dkg vaj

4 t. vaníliás cukor

10 dkg darált dió

Elkészítési mód:

Besamel-, vagyis tejmártást készítünk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, ezt felöntjük forró tejjel, s habverővel simára keverjük. Néhány percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a darált diót, és a cukrokkal ízesítjük. A forma széléről leesett piskótadarabokat elmorzsoljuk és hozzákeverjük a töltelékhez.

 

Fondant

20 dkg cukor

2 dl víz

Elkészítési mód:

Kis lángon a vizet a kristálycukorral feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, vegyük vissza a legalacsonyabb fokozatra. Szép fehér cukorkrémet kapunk.
Összeállítás:
A piskótatésztákat kerek formával kiszaggatjuk, a krémmel egyenként megtöltjük, majd egymás tetejére helyezzük. Gitterrácsra rakjuk és fondanttal bevonjuk, a tetejét olvasztott étcsokoládéval díszítjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben