topbar
fejlec01

desszert Almás diós rétes


Hozzávalók:
(10 személyre) (350 kcal/fő)

a tésztához:

2 cs. réteslap

 

az almatöltelékhez:

1 kg reszelt alma

20 dkg darált dió

10 dkg vaníliás cukor

5 dkg vaj

5 dkg búzadara

1 dl tej

2 kk. őrölt fahéj

2 kk. őrölt szegfűszeg

1 db citrom reszelt héja

5 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

Vajon megdinszteljük a darált diót, hozzáadjuk a lecsepegtetett reszelt almát, a vaníliás cukorral, és a fűszerekkel beízesítjük, azután felöntjük tejjel, krémesre főzzünk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapot szétterítjük, búzadarával megszórjuk, hogy ne áztassa el a tésztát a töltelék. A rétestészta egyik szélére terítjük a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Ízlés szerint, porcukorral meghintve is kínálhatjuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben