Hozzávalók:
(10 személyre) (350 kcal/fő)
a tésztához:
2 cs. réteslap
az almatöltelékhez:
1 kg reszelt alma
20 dkg darált dió
10 dkg vaníliás cukor
5 dkg vaj
5 dkg búzadara
1 dl tej
2 kk. őrölt fahéj
2 kk. őrölt szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a darált diót, hozzáadjuk a lecsepegtetett reszelt almát, a vaníliás cukorral, és a fűszerekkel beízesítjük, azután felöntjük tejjel, krémesre főzzünk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapot szétterítjük, búzadarával megszórjuk, hogy ne áztassa el a tésztát a töltelék. A rétestészta egyik szélére terítjük a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Ízlés szerint, porcukorral meghintve is kínálhatjuk.