topbar
fejlec01

desszert Almás meggyes rétes

Hozzávalók:
(10 személyre)

 

Tészta:

2 cs. réteslap

 

Almatöltelékhez:

50 dkg reszelt alma

5 dkg vaníliás cukor

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 db citrom reszelt héja

 

Meggytöltelékhez:

50 dkg magozott meggy

5 dkg cukor

továbbá 5 dkg búzadara

 

Elkészítési mód:

Külön-külön az almát és a meggyet edénybe rakjuk, a hozzávalókkal ízesítjük, majd egy forralás után hagyjuk hűlni. A réteslapot szétterítjük, búzadarával megszórjuk, hogy ne áztassa el a tésztát a töltelék. A rétestészta egyik szélére terítjük az almatölteléket, és óvatosan feltekerjük, majd ezt a műveletet hajtjuk végre a meggytöltelékkel is. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: A rétestésztával gyorsan dolgozzunk és nedves kézzel, mert hamar megszárad és törik.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben