Hozzávalók:
(10 személyre)
Tészta:
2 cs. réteslap
Almatöltelékhez:
50 dkg reszelt alma
5 dkg vaníliás cukor
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja
Meggytöltelékhez:
50 dkg magozott meggy
5 dkg cukor
továbbá 5 dkg búzadara
Elkészítési mód:
Külön-külön az almát és a meggyet edénybe rakjuk, a hozzávalókkal ízesítjük, majd egy forralás után hagyjuk hűlni. A réteslapot szétterítjük, búzadarával megszórjuk, hogy ne áztassa el a tésztát a töltelék. A rétestészta egyik szélére terítjük az almatölteléket, és óvatosan feltekerjük, majd ezt a műveletet hajtjuk végre a meggytöltelékkel is. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: A rétestésztával gyorsan dolgozzunk és nedves kézzel, mert hamar megszárad és törik.