Hozzávalók:
(12 személyre) (560 kcal)
A tésztához:
3 db tojás
22 dkg kristálycukor
18 dkg finomliszt
6 dl tejföl
6 ek. darált dió
6 ek. darált mák
3 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
2 csomag vaníliás puding
5 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 db citrom leve és héja
Elkészítési mód:
Tészta:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd beletesszük a lisztet, a tejfölt és a szódabikarbónát. Összekeverjük, azután a masszát 2 részre osztjuk. Az egyik tésztához diót, a másikhoz mákot adunk. Egy 24 cm-es átmérőjű tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 18 perc alatt külön - külön megsütjük a 2 lapot.A krém:
A vaníliás pudingot tejben megfőzzük. Amíg kihűl, a vajat, a porcukor, a citrom levét és héját habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ez a krém kerül a két tészta közé és a tetejére. Majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük és tortaszeletekre vágva tálaljuk. Dióbéllel és szeletelt mandulával díszítjük.