Hozzávalók:
(10 személyre)
30 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
2 db tojás
1 cs. sütőpor
15 dkg darált dió
1 kg meggy
só
Elkészítési mód:
Egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, majd félrerakjuk. A vajat megolvasztjuk. Egy másik tálba belerakjuk a cukrot, a tojást és a felolvasztott vajat, ezt robotgéppel felhabosítjuk, majd fokozatosan hozzáöntjük a lisztes keverékünket és a diót. A meggyet kimagozzuk, majd hozzáöntjük a tésztához és robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott muffin formákba kb. két evőkanálnyit rakunk a tésztából. Előmelegített sütőben 170 °C-on, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint megszórjuk porcukorral illetve meggyel és dióval díszítjük.