Hozzávalók (10 személyre):
60 dkg liszt
20 dkg vaj
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
1 dl tej
1 db citrom héja
15 dkg házi baracklekvár
20 dkg őrölt dió
5 dkg vaníliás porcukor
egy csipet só
Elkészítési mód:
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez hozzáadjuk a porcukorral simára kevert vajat, a csipet sót és a citrom héját. Összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán ½ cm vastagra nyújtjuk, és patkóformával kiszaggatjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, kb.15-20 percig 180C°-on kisütjük. A házi baracklekvárt összekeverjük az őrölt dióval, egyenként megkenjük, majd párosával összeragasztjuk. Langyosan vaníliás porcukorral meghintjük.