Hozzávalók: (4 személyre)
20 dkg rizs
5 t. vaníliás cukor
1 l tej
5 dkg vaj
10 dkg darált dió
5 db tojás
2 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
10 dkg cukor
1 ek. zsemlemorzsa
15 dkg eperdzsem
csipet só
Elkészítési mód:
A tejbe beletesszük a jól átmosott rizst, a vaníliás cukrot, a darált diót, egy csipet sót, puhára főzzük, majd kihűtjük. A vajat cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, beletesszük a reszelt citrom héját és a citromok levét, azután a főtt rizzsel összekeverjük. Menet közben a tojások fehérjéből kemény habot készítünk, majd ezt is a főtt rizshez adjuk és összekeverjük. Egyenletesen elterítjük a vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 °C-on, kb. 40-50 percig aranybarnára sütjük. Hagyjuk a tepsibe kihűlni. Egy tálra kiborítjuk, majd kockákra vágjuk és simára kevert eperdzsemet adunk mellé.