topbar
fejlec01

desszert Diós rizsfelfújt eperdzsemmel

Hozzávalók: (4 személyre)

20 dkg rizs

5 t. vaníliás cukor

1 l tej

5 dkg vaj

10 dkg darált dió

5 db tojás

2 db citrom leve

1 db citrom reszelt héja

10 dkg cukor

1 ek. zsemlemorzsa

15 dkg eperdzsem

csipet só

 

Elkészítési mód:

A tejbe beletesszük a jól átmosott rizst, a vaníliás cukrot, a darált diót, egy csipet sót, puhára főzzük, majd kihűtjük. A vajat cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, beletesszük a reszelt citrom héját és a citromok levét, azután a főtt rizzsel összekeverjük. Menet közben a tojások fehérjéből kemény habot készítünk, majd ezt is a főtt rizshez adjuk és összekeverjük. Egyenletesen elterítjük a vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 °C-on, kb. 40-50 percig aranybarnára sütjük. Hagyjuk a tepsibe kihűlni. Egy tálra kiborítjuk, majd kockákra vágjuk és simára kevert eperdzsemet adunk mellé.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben