topbar
fejlec01

desszert Dióval töltött alma vanília mártással

 

Hozzávalók: (4 személyre)

4 db alma

10 dkg darált dió

0,5 dl tej

2 ek. cukor

1 db citrom leve

 

A vaníliamártáshoz:

2 dl tejföl

2 dkg vaj

1 db tojás

5 dkg mazsola

2 t. vaníliás cukor

 

Elkészítési mód:

A meghámozott almákat megfőzzük, majd félbevágjuk őket és kimagozzuk. Tejben megfőzzük a darált diót és cukorral, citrommal ízesítjük, majd betöltjük a magok helyére. Menet közben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojást felütjük, a fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük. Az almákat leöntjük a vaníliamártással. Sütőben kicsit rápirítunk, majd kihűlés után 1 óráig a hűtőben tároljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben