Hozzávalók: (4 személyre)
4 db alma
10 dkg darált dió
0,5 dl tej
2 ek. cukor
1 db citrom leve
A vaníliamártáshoz:
2 dl tejföl
2 dkg vaj
1 db tojás
5 dkg mazsola
2 t. vaníliás cukor
Elkészítési mód:
A meghámozott almákat megfőzzük, majd félbevágjuk őket és kimagozzuk. Tejben megfőzzük a darált diót és cukorral, citrommal ízesítjük, majd betöltjük a magok helyére. Menet közben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojást felütjük, a fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük. Az almákat leöntjük a vaníliamártással. Sütőben kicsit rápirítunk, majd kihűlés után 1 óráig a hűtőben tároljuk.