Hozzávalók:
(4 személyre)
5 dkg vaj
3 tojás
5 dkg kukoricaliszt
15 dkg porcukor
2 ek. rum
30 dkg dióbél
10 dkg étcsokoládé
1 kk. instant kávé
2 ek. tej
1 csipet só
Elkészítési mód:
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, egy sütőpapírból kivágott körlapot vékonyan bekenünk vajjal, majd az aljára terítjük. Tizenkét szem dióbelet félreteszünk, a többit ledaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kukoricalisztet, a rumot, majd a csipet sóval kemény habbá vert fehérjét, a darált diót, és óvatosan összedolgozzuk. Ezután beleöntjük a sütőformába, és 160°C-os előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha kész, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Vízgőz felett a csokoládét felolvasztjuk, összekeverjük a vajjal, a tejjel, a cukorral, és állandó kevergetés mellett, lassú tűzön krémesre főzzük, majd bevonjuk vele a tortát. A félretett dióval díszítjük.