topbar
fejlec01

desszert Diótorta

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

5 dkg vaj

3 tojás

5 dkg kukoricaliszt

15 dkg porcukor

2 ek. rum

30 dkg dióbél

10 dkg étcsokoládé

1 kk. instant kávé

2 ek. tej

1 csipet só

 

Elkészítési mód:

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, egy sütőpapírból kivágott körlapot vékonyan bekenünk vajjal, majd az aljára terítjük. Tizenkét szem dióbelet félreteszünk, a többit ledaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kukoricalisztet, a rumot, majd a csipet sóval kemény habbá vert fehérjét, a darált diót, és óvatosan összedolgozzuk. Ezután beleöntjük a sütőformába, és 160°C-os előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha kész, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Vízgőz felett a csokoládét felolvasztjuk, összekeverjük a vajjal, a tejjel, a cukorral, és állandó kevergetés mellett, lassú tűzön krémesre főzzük, majd bevonjuk vele a tortát. A félretett dióval díszítjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben