topbar
fejlec01

desszert Almás pite

 

Hozzávalók: (10 személyre)

50 dkg liszt

20 dkg margarin

20 dkg cukor

1 t. vaníliás cukor

1 t. sütőpor

2 db tojás

1 dl tejföl

 

A töltelékhez:

1 kg hámozott alma

15 dkg darált dió

20 dkg porcukor

1 db citrom

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt szegfűszeg

 

Elkészítési mód:

A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hűtőben kb. 1 órán át pihentetjük. Menet közben meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Intenzív lángon pár percig főzzük, majd szűrőbe rakjuk, hogy a leve lecsurogjon. A tésztát 2 részre osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot sütőpapírral borított tepsire fektetjük és darált dióval megszórjuk, azután egyenletesen elosztjuk rajta az almatölteléket. Beborítjuk a másik tésztalappal és villával megszurkáljuk. Megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 180°C –on kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk és megszórjuk porcukorral.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben