topbar
fejlec01

desszert Almás krémes

Hozzávalók:


(10 személyre)
A tésztához:

6 tojás

15 dkg liszt

1 kg alma

1 cs. sütőpor

 

A krémhez:

4 cs. vanília pudingpor

1 l víz

15 dkg cukor

6 tojásfehérje

 

A tetejére:

5 dl habtejszín

 

Elkészítési mód:

Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és a tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínből kemény habot verünk, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd kockákra szeletelve ízlés szerint díszítve tálaljuk

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben