Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
6 tojás
15 dkg liszt
1 kg alma
1 cs. sütőpor
A krémhez:
4 cs. vanília pudingpor
1 l víz
15 dkg cukor
6 tojásfehérje
A tetejére:
5 dl habtejszín
Elkészítési mód:
Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és a tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínből kemény habot verünk, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd kockákra szeletelve ízlés szerint díszítve tálaljuk