Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:
5 db tojás
30 dkg cukor
12 dkg őrölt dió
1 cs. sütőpor
16 dkg liszt
0,5 cl rumaroma
A krémhez:
3 db tojás
1 cs. vaníliás puding
3 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
A bevonathoz:
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
Elkészítési mód:
A tojássárgáját 20 dkg cukorral és 1 dl vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a dióval és sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőbe 180 °C-on megsütjük. Menet közben a krémhez a tojássárgáját vanília pudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet cukorral felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. A kihűlt tészta tetejét meglocsoljuk rummal, és rá rakjuk a krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük. Közben a 3 db tojásfehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, és habverő segítségével kemény habbá verjük fel, majd simítsuk el a megszilárdult krémre. Fogyasztásig hűtőben tartjuk és szeletelve tálaljuk.