topbar
fejlec01

desszert Rumos diós szelet

Hozzávalók: (10 személyre)

A tésztához:

5 db tojás
30 dkg cukor
12 dkg őrölt dió
1 cs. sütőpor
16 dkg liszt
0,5 cl rumaroma

A krémhez:

3 db tojás
1 cs. vaníliás puding
3 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

A bevonathoz:

3 db tojásfehérje
3 ek. cukor

 

Elkészítési mód:

A tojássárgáját 20 dkg cukorral és 1 dl vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a dióval és sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőbe 180 °C-on megsütjük. Menet közben a krémhez a tojássárgáját vanília pudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet cukorral felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. A kihűlt tészta tetejét meglocsoljuk rummal, és rá rakjuk a krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük. Közben a 3 db tojásfehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, és habverő segítségével kemény habbá verjük fel, majd simítsuk el a megszilárdult krémre. Fogyasztásig hűtőben tartjuk és szeletelve tálaljuk.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben