Hozzávalók:
(4 személyre) (980 kcal/fő)
4 db 50 dkg-os kecsege
2 fej saláta
4 db citrom
2 ek. liszt
2 dkg őrölt pirospaprika
só
olaj (a sütéshez)
Elkészítési mód:
A tisztított kecsegét sóval kívül-belül bedörzsöljük, a liszttel összekevert paprikában megforgatjuk, forró olajban kisütjük, a citrom levével meglocsoljuk, salátaágyra tálaljuk, a rántott hagymakarikákkal és a krokettel.
Burgonyakrokett
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
10 dkg liszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj (a sütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. (Amennyiben puha lenne a tészta, akkor tegyünk hozzá egy kis zsemlemorzsát.) Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azt követően csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
Bundázott hagymakarikák
Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
2 db tojás
0,5 dl tej
5 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A hagymát héjától megtisztítjuk, egyforma vastagságú karikákra vágjuk. A tojást, a tejet, a lisztet habverővel krémesre keverjük, sóval ízesítjük, belemártjuk a hagymakarikákat, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forró olajban pirosra sütjük. Szalvétával kibélelt tányérra szedjük és felitatjuk róla az olajat.