topbar
fejlec01

Citromos harcsafilé párolt jázminrizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg afrikai harcsafilé
2 ek. liszt
1 db citrom
1 db lime
0,5 dl olaj (sütéshez)

A jázminrizshez:

32 dkg jázminrizs
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj

Elkészítési mód:
A sóval bedörzsölt halfiléket lisztbe mártjuk, majd mindkét oldalát kevés olajon aranybarnára sütjük. Menet közben a rizst olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, felöntjük 1 liter vízzel, sóval ízesítjük és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. Konyharuhával lefedjük, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. 30 perc után a hagymát kivesszük, és tetszés szerint formázva, köretként tálaljuk a lime és citromkarikákkal díszített hal mellé.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben