Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg afrikai harcsafilé
2 ek. liszt
1 db citrom
1 db lime
0,5 dl olaj (sütéshez)
só
A jázminrizshez:
32 dkg jázminrizs
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A sóval bedörzsölt halfiléket lisztbe mártjuk, majd mindkét oldalát kevés olajon aranybarnára sütjük. Menet közben a rizst olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, felöntjük 1 liter vízzel, sóval ízesítjük és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. Konyharuhával lefedjük, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. 30 perc után a hagymát kivesszük, és tetszés szerint formázva, köretként tálaljuk a lime és citromkarikákkal díszített hal mellé.