Hozzávalók:
(4 személyre) (320 kcal/ fő)
20 dkg darált marhacomb
20 dkg darált sertéslapocka
20 dkg darált pulykahús
5 db zsemle
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
10 dkg zsemlemorzsa
1 tk. őrölt piros paprika
1 ek. olívaolaj
4 dl olaj (sütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:A zsemléket felszeleteljük, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben, amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet enyhén kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húsokat, a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, az olívaolajat, a zsemlemorzsa felét, jól összekeverjük, azután sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. Ha nem elég kemény, tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a maradék zsemlemorzsát, a húsmasszából golyókat készítünk és megforgatjuk benne. Menet közben az olajat felforrósítjuk, és kisütjük benne a húsgolyókat. Friss zöldségekkel vagy zöldbabfőzelékkel tálaljuk.