topbar
fejlec01

foetel Finom fasírt

Hozzávalók:
(4 személyre) (320 kcal/ fő)

20 dkg darált marhacomb

20 dkg darált sertéslapocka

20 dkg darált pulykahús

5 db zsemle

2 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

10 dkg zsemlemorzsa

1 tk. őrölt piros paprika

1 ek. olívaolaj

4 dl olaj (sütéshez)

só, bors


Elkészítési mód:

A zsemléket felszeleteljük, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben, amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet enyhén kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húsokat, a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, az olívaolajat, a zsemlemorzsa felét, jól összekeverjük, azután sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. Ha nem elég kemény, tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a maradék zsemlemorzsát, a húsmasszából golyókat készítünk és megforgatjuk benne. Menet közben az olajat felforrósítjuk, és kisütjük benne a húsgolyókat. Friss zöldségekkel vagy zöldbabfőzelékkel tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben