Hozzávalók: (4 személyre) (620 kcal/ fő)
1 kg fekete kagyló
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
5 dkg vaj
5 dkg szárított paradicsom
40 dkg pennetészta
2 db citrom
só, bors
Elkészítési mód:
A kagylókat kefével jó erősen lesikáljuk és bő vízzel átmossuk. A fokhagymát karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A vajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldjét, a szárított paradicsomot, a kagylót és felöntjük 2 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük. 8-10 perc alatt készre főzzük. (Megj.: A kagylóknak ki kell nyílni, amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk.) Menet közben enyhén sós forró vízben a tésztát megfőzzük, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a kagylóhoz és összekeverjük. Tálalásnál citrommal díszítjük és petrezselyemzöldjével meghintjük.