topbar
fejlec01

foetel Bazsalikommal fűszerezett libamell és libamáj

Hozzávalók:
(4 főre)(660 kcal)

60 dkg hízott libamell
40 dkg hízott libamáj
1 cs. friss bazsalikom
40 dkg rukkola saláta
3 gerezd fokhagyma
1 db póréhagyma
1 dl olaj (a hús pácolásához)
1 dl tej (a máj érleléséhez)
1 ek. olívaolaj
1 db citrom
só, bors

 

Elkészítési mód:
A libamelleket sóval bedörzsöljük, majd apróra vágott bazsalikom leveleket adunk hozzá, és annyi olajjal felöntjük, hogy ellepje. A libamájhoz darabolt fokhagymát adunk és felöntjük tejjel. 2 napig hűtőben érleljük. Sütés előtt a libamell bőrét bekockázzuk és rostlapra téve állandó forgatás mellett szép aranybarnára sütjük. A libamájról a tejet szalvétával felitatjuk és langyos vizes késsel felszeleteljük. A szeleteket a rostlapon 1-1 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a rukkolával és olívaolajjal összekeverjük, sóval, borssal citrommal ízesítjük. A salátát tányérra adagoljuk, ráhelyezzük a libamellet és a libamáj szeleteket, azután friss bazsalikom levéllel díszítjük.
 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben