topbar
fejlec01

foetel Zöldborsós rizseshús római tálban2 

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg csirkemellfilé

1 kis fej vöröshagyma

15 dkg zöldborsó

2 db tv paprika

4 db paradicsom

5 dkg sertés zsír

2 ek. olaj

1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika

20 dkg rizs

1 csokor petrezselyemzöld

só, bors


Elkészítési mód:

A húst apró kockákra, a hagymát finomra, a kicsumázott tv paprikát karikákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és apróra aprítjuk. A felhevített zsírban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, megpörköljük, majd őrölt pirospaprikával meghintjük. Sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a tv paprikát, a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, összekeverjük. 1 dl vízzel felöntjük és lassú tűzön finom pörköltet készítünk. Menet közben olajon a rizst 3-4 percig fehérre hevítjük, majd beleöntjük a pörköltbe, összekeverjük, felöntjük 5 dl vízzel és felforraljuk. Belerakjuk a zöldborsót és az egészet beleöntjük egy melegvízben előáztatott római tálba, a tetejével leborítjuk. Előmelegített 150 °C -os sütőben 25-30 perc alatt készre főzzük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben