Hozzávalók: (4 személyre)
40 dkg csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg zöldborsó
2 db tv paprika
4 db paradicsom
5 dkg sertés zsír
2 ek. olaj
1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
20 dkg rizs
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítési mód:A húst apró kockákra, a hagymát finomra, a kicsumázott tv paprikát karikákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és apróra aprítjuk. A felhevített zsírban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, megpörköljük, majd őrölt pirospaprikával meghintjük. Sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a tv paprikát, a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, összekeverjük. 1 dl vízzel felöntjük és lassú tűzön finom pörköltet készítünk. Menet közben olajon a rizst 3-4 percig fehérre hevítjük, majd beleöntjük a pörköltbe, összekeverjük, felöntjük 5 dl vízzel és felforraljuk. Belerakjuk a zöldborsót és az egészet beleöntjük egy melegvízben előáztatott római tálba, a tetejével leborítjuk. Előmelegített 150 °C -os sütőben 25-30 perc alatt készre főzzük.