Hozzávalók:
(4 személyre) (860 kcal/ fő)
40 dkg füstölt tarja
40 dkg pancetta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. friss oregano
1 cs. friss bazsalikom
olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:A füstölt tarját felszeleteljük, olajban mindkét oldalát megpirítjuk, vízzel felöntjük, azután egy forralás után 40 °C-on kb. 2 óráig konfitáljuk. A pancettát (hasaalja szalonnát) besózzuk, finomra vágott oreganóval és bazsalikommal bedörzsöljük, felgöngyöljük, összekötözzük, majd hűtőben 4-5 °C-on minimum két hétig érleljük. Ezt követően edénybe rakjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, valamint a hagymát és lassú tűzön puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, éles késsel felszeleteljük és forró olajban, fedő alatt ropogósra sütjük. Esztétikusan, krokettel kínáljuk a konfitált füstölt tarja mellé.
Burgonyakrokett
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
5 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. (Amennyiben puha lenne a tészta, akkor tegyünk hozzá egy kis zsemlemorzsát.) Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azt követően csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.


