Hozzávalók:
(4 személyre)(530 kcal/fő)
80 dkg csirkemellfilé
20 dkg sertészsír
só
Elkészítési mód:
A sózott, darabolt csirkemellet zsírral együtt edénybe rakjuk, és lassú tűzön 2 órán keresztül konfitáljuk (kb. 75 °C-on), vagyis abáljuk. Azután az edényből a húst kivesszük, majd a zsírt szalvétával felitatjuk róla.
Kapros egresfőzelék
Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg egres (mirelit)
5 dkg cukor
1 cs. friss kapor
2 dl tejföl
5 dkg liszt
2 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az egrest, 5 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral, finomra vágott kaporral ízesítjük, puhára főzzük, majd a simára kevert tejfölös liszttel hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Egy forralás után köretként kínáljuk a konfitált csirkemell mellé.