topbar
fejlec01

foetel Konfitált csirkemell kapros egresfőzelékkel

Hozzávalók:
(4 személyre)(530 kcal/fő)

80 dkg csirkemellfilé
20 dkg sertészsír

Elkészítési mód:

A sózott, darabolt csirkemellet zsírral együtt edénybe rakjuk, és lassú tűzön 2 órán keresztül konfitáljuk (kb. 75 °C-on), vagyis abáljuk. Azután az edényből a húst kivesszük, majd a zsírt szalvétával felitatjuk róla.

Kapros egresfőzelék
Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg egres (mirelit)
5 dkg cukor
1 cs. friss kapor
2 dl tejföl
5 dkg liszt
2 ek. olaj

Elkészítési mód:

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az egrest, 5 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral, finomra vágott kaporral ízesítjük, puhára főzzük, majd a simára kevert tejfölös liszttel hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Egy forralás után köretként kínáljuk a konfitált csirkemell mellé.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben