Hozzávalók:
(4 személyre) (300 kcal/ fő)
60 dkg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 cs. friss kapor
40 dkg zöldbab
1 ek. liszt
80 dkg burgonya
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát karikákra, a kaprot finomra és a húst hosszú vékony metéltre (csíkokra) vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a zöldbabot és a kaprot. Sóval, borssal ízesítjük, és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel stauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben a burgonyát a héjától megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és köretként tálaljuk a tokány mellé.