topbar
fejlec01

foetel Rozmaringos kacsamell fekete rizzsel narancsmártással

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (670 kcal/fő)


80 dkg kacsamell filé
1 cs. friss rozmaring
2 g. fokhagyma
30 dkg fekete rizs
5 dkg vaj
1 ek. olaj

Narancsmártás:
Hozzávalók:


4 db narancs
2 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 kk. őrölt fahéj
2 dkg vaj

Elkészítési mód:

A megmosott kacsamell bőrét bekockázzuk, jól besózzuk, rozmaringgal és fokhagymával alufóliába betekerjük, tepsibe tesszük. 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 40 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, azt követően aranybarnára sütjük. Közben enyhén sós vízben megfőzzük a fekete rizst, lecsepegtetjük, vajon megpároljuk. A narancsot lehéjazzuk, botmixerrel turmixszoljuk, vajon megpároljuk és a tejföllel simára kevert tojássárgájával összekeverjük, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. Ízlésesen tálaljuk a kacsamell és a fekete rizs mellé.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben