Hozzávalók:
(4 személyre) (670 kcal/fő)
80 dkg kacsamell filé
1 cs. friss rozmaring
2 g. fokhagyma
30 dkg fekete rizs
5 dkg vaj
1 ek. olaj
só
Narancsmártás:
Hozzávalók:
4 db narancs
2 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 kk. őrölt fahéj
2 dkg vaj
só
Elkészítési mód:
A megmosott kacsamell bőrét bekockázzuk, jól besózzuk, rozmaringgal és fokhagymával alufóliába betekerjük, tepsibe tesszük. 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 40 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, azt követően aranybarnára sütjük. Közben enyhén sós vízben megfőzzük a fekete rizst, lecsepegtetjük, vajon megpároljuk. A narancsot lehéjazzuk, botmixerrel turmixszoljuk, vajon megpároljuk és a tejföllel simára kevert tojássárgájával összekeverjük, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. Ízlésesen tálaljuk a kacsamell és a fekete rizs mellé.