topbar
fejlec01

 foetel Rozmaringos mangalica szűzpecsenye burgonyalepénnyel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg mangalica szűzpecsenye

5 dkg mangalica zsír

1 szál friss rozmaring

Elkészítési mód:

A mangalicazsírt felhevítjük, belerakjuk a friss rozmaringszálat, az előre besózott szűzpecsenyét egészben és lassú tűzön megpirítjuk. Felszeletelve tálaljuk és meglocsoljuk a pecsenyelével.

 

Burgonyalepény

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg burgonya

3 ek. olaj

Elkészítési mód:

Tisztítsuk meg és reszeltjük le a burgonyát, majd sóval ízesítsük. Egy közepes méretű serpenyőben hevítsük fel az olajat, öntsük bele a reszelt burgonyát és simítsuk el, kb. 3-4 cm vastagságra. Közepes lángon kb. 10-12 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 10-12 percig süssük addig míg szép aranysárga nem lesz. 4 adagra vágjuk és köretként tálaljuk a szeletelt mangalica szűzpecsenye mellé.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben