Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg mangalica szűzpecsenye
5 dkg mangalica zsír
1 szál friss rozmaring
só
Elkészítési mód:
A mangalicazsírt felhevítjük, belerakjuk a friss rozmaringszálat, az előre besózott szűzpecsenyét egészben és lassú tűzön megpirítjuk. Felszeletelve tálaljuk és meglocsoljuk a pecsenyelével.
Burgonyalepény
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg burgonya
3 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
Tisztítsuk meg és reszeltjük le a burgonyát, majd sóval ízesítsük. Egy közepes méretű serpenyőben hevítsük fel az olajat, öntsük bele a reszelt burgonyát és simítsuk el, kb. 3-4 cm vastagságra. Közepes lángon kb. 10-12 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 10-12 percig süssük addig míg szép aranysárga nem lesz. 4 adagra vágjuk és köretként tálaljuk a szeletelt mangalica szűzpecsenye mellé.