Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg malactarja
1 kisfej vöröshagyma
2 db paradicsom
4 db olívában érlelt sültpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 cs. rozmaring
1 kk. olívaolaj
só, bors
Elkészítési mód:
A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, a paprika kivételével a többi hozzávalóval alufóliára rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk, tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá és 150 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd a fóliából kicsomagoljuk és pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután nyolc szeletre vágjuk, visszarakjuk a tepsibe és az érlelt paprikákat a tetejére rakjuk, 5-10 percig tovább sütjük. Forrón, burgonyapürével tálaljuk.
Olívában érlelt sültpaprika
Elkészítési mód:
A paprikát kevés olajban megsütjük, majd annyi olívaolajat öntünk rá, hogy ellepje. Így hűtőszekrényben nagyon sokáig eltartható.
Burgonyapüré
Hozzávalók: (4 személyre)
80 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejföl
só
Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük.